Home

Activiteiten

Sponsors

Bestuur

Word lid!

Aanmelden activiteit

 
         
 

 

  
 

Aanstaande activiteit Zomer BBQ 2017
De meteorologische zomer is begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse zomer BBQ van de Foreas Alumni Vereniging!

De barbecue zal wederom plaatsvinden bij Beach Club Sunrise (Aquabest). Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we bijpraten en genieten van het (hopelijk) mooie weer!

Waar? Beach Club Sunrise (Aquabest)
Ekkersweijer 3
5681 RZ Best

Wanneer? Donderdag 29 juni om 18.00 uur

Meld je snel aan door een e-mail te sturen naar activiteiten@foreasalumni.nl.

We hopen je te mogen begroeten op donderdag 29 juni vanaf 18.00 uur!

 

 

 

 
     
1 juni 2017 Provada wijnproeverij bij Lidl
Voor het tweede jaar op rij is Foreas Alumni uitgenodigd door Lidl. De wijnproeverij was druk bezocht en erg gezellig. Naast Foreas Alumni waren ook Fresh Professionals, Boss Alumni en Encore Alumni aanwezig. Wij danken alle leden die aanwezig zijn geweest en uiteraard Lidl voor het uitnodigen van onze Alumni vereniging.

     
28 maart 2017 Strijp-T: Eindhovense gebiedsontwikkeling, historie in de maak?
Dinsdag 28 maart was Foreas Alumni te gast in het TQ-gebouw op Strijp-T. Boudie Hoogedeure van GEVA Vastgoed nam ons tijdens een interactieve wandeling mee in de herontwikkeling van het gebouw en omgeving.

Na in groepjes te hebben gediscussieerd over diverse vraagstukken, kon er geborreld worden op een bijzondere plek met een nog specialer uitzicht!

We kijken terug op een geslaagde activiteit en willen iedereen bedanken voor de hoge opkomst! Uit de vele positieve reacties kunnen wij concluderen dat de deelnemers, net als het bestuur, het goed naar hun zin hebben gehad. Laten we dit gevoel voortzetten bij de komende activiteiten!

Meer weten over het project? Kijk op Strijp-T.nl.

Wij zien jullie graag op de volgende activiteit: de jaarlijkse BBQ op Aquabest (Sunrise)!

   
     
20 oktober 2016 Revolutie is mogelijk op de woningmarkt Nezzt De Meeuw
Foreas Alumni werd uitgedaagd door De Meeuw in Oirschot. Na ontvangst met een drankje en een Brabants worstenbroodje, werd het prijswinnend concept ĎNezztí toegelicht door Bastiaan de Haan. Hierop volgde een stevige inhoudelijke discussie tussen vier groepen en De Meeuw. Voor eenieder was het een uitdagende en inspirerende avond! We zien al onze leden graag op de volgende activiteit!
     
30 juni 2016 Foreas Alumni Zomer BBQ
Op Donderdag 30 juni was het weer zo ver, de jaarlijkse Foreas Alumni Zomer BBQ. De barbecue vond voor de zesde keer plaats op Aquabest en wederom waren we te gast bij Beachclub Sunrise. Een unieke locatie wat ons betreft, waar we elk jaar weer genieten van de sfeer en omgeving en uiteraard het heerlijke buffet. Gezien onze leden jaar in jaar uit in grote getalen naar deze locatie afreizen houden we deze jaarlijkse traditie graag aan!

Het zonnetje liet het dit jaar afweten, maar dat maakte het geen minder geslaagde avond. Er werd lekker gegeten en gedronken, goed genetwerkt en zeker ook informeel bijgepraat. Wij vonden het een geslaagde avond en wij hopen dat alle aanwezigen ook dit jaar weer voldaan naar huis zijn afgereisd. Beste leden, tot de volgende activiteit, dit najaar!
     
9 juni 2016 Provada wijnproeverij bij Lidl
Het was druk op de Lidl stand tijdens de wijnproeverij. Leden van Foreas Alumni maar ook Fresh Professionals, Boss Alumni en Encore Alumni waren aanwezig. In totaal zijn zes Lidl wijnen geserveerd. De reacties over zowel de activiteit als de wijnen waren zeer lovend. Wij danken alle leden die aanwezig zijn geweest en uiteraard Lidl voor het uitnodigen van onze Alumni vereniging. 
 

 

 

10 december 2015 Winkelcentrum Heuvel Eindhoven
Beheerder en eigenaar CBRE heeft tijdens deze bijeenkomst een nieuwe en frisse blik gepresenteerd voor het grootste winkelcentrum van centrum Eindhoven. De noodzaak voor renovatie is uitgebreid besproken en daarnaast is de visie van CBRE toegelicht. De eerste effecten van de grootschalige aanpak zijn positief en de verwachtingen voor de toekomst zijn dan ook optimistisch. Wij hebben reeds vele leuke reacties ontvangen van aanwezige leden. Het doet ons goed veel (nieuwe) alumni te zien tijdens onze activiteiten. Begin januari zal de jaarlijkse ALV plaatsvinden. Hiervoor ontvang je nog een separate uitnodiging. Daarnaast zullen wij in 2016 weer een aantal mooie activiteiten neerzetten.
     

18 juni 2015 Foreas Alumni Zomer BBQ
Traditiegetrouw heeft de jaarlijkse zomerbarbecue plaatsgevonden bij beachclub Sunrise op Aquabest. Er waren veel leden aanwezig en het was prachtig weer. Wij hopen dat iedereen van het feest heeft genoten! Middels deze weg willen wij iedereen die aanwezig was nogmaals bedanken.

     

2 april 2015 Herontwikkeling Spoorzone
De spoorzone omvat het gebied vanaf het station tot en met Strijp R. Tijdens deze activiteit is voornamelijk ingezoomd op het gebied rondom het station. Door enkele stakeholders is de toekomstvisie van de stationslocatie toegelicht. Daarnaast zijn enkele mogelijke invullingen aan de visie besproken met de leden van Foreas Alumni. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld de volgende ontwikkeling: Kennedylaan verplaatsen zodat het TU/e terrein bij het stationsgebied wordt betrokken. Als laatste is concreet ingezoomd op enkele grootschalige ontwikkelingen met betrekking tot treinstation Eindhoven en innovatieve ontwikkelingen op het TU/e terrein. Vanwege de diversiteit en omvang van alle ontwikkelingen had ieder lid van Foreas Alumni wel een mening die veelvuldig is bediscussieerd tijdens de borrel na de presentaties. Naast onze leden heeft ook het bestuur genoten van deze activiteit.

     

Algemene Leden Vergadering 2015
De bestuurswisselingen zijn goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering. Nieuwe leden in het bestuur zijn: Sjoerd van Nieuwburg, Colin Heinze, Maud van Vlerken, Maarten Hazeu, Valerie Grasmeijer. Door de komst van deze nieuwe bestuursleden zijn Rob Vosters en Jettie Hazelzet afgetreden. Daarnaast zijn de financieŽn en het jaarverslag goedgekeurd door de aanwezige leden.

 
     

20 november 2014 Foreas Alumni draait door; organische gebiedsontwikkeling Stratumseind!
De activiteit heeft plaatsgevonden bij de vernieuwde Rechtbank op het Stratumseind. Vrijwel iedereen die aanwezig was heeft baat (gehad) bij Stratumseind en hebben daarom ook een mening over de toemkomst van dit gebied. Dit bleek wel uit de discussie die ontstond tussen de sprekers en leden van Foreas Alumni. Tevens op de borrel werd er nog lang nagepraat over de activiteit. Als bestuur kunnen wij dan concluderen dat het een geslaagde activiteit is geweest. Leden bedankt! Begin 2015 zal de ALV plaatsvinden en in het voorjaar is er weer een activiteit. Tot dan!

     
12 juni 2014 Foreas Alumni Zomer BBQ
Ook deze editie van de jaarlijkse Foreas Alumni Zomer BBQ was geslaagd. Veel leden waren enthousiast en het deed ons deugd dat wij weer nieuwe leden hebben mogen verwelkomen! Wij danken iedereen voor hun komst en hopen jullie weer te zien bij onze volgende activiteit in het najaar. 

   

27 maart 2014 Ervaar de nieuwe energie van oude industrie!
Bij deze activiteit hebben Marianne Willemsen (projectleider NRE-terrein van de gemeente Eindhoven) en Hein van Stiphout (initiatiefnemer van Fifth NRE en oprichter/ directeur van Okko Project) hun visie en plannen gepresenteerd. Om deze mogelijkheden te ervaren is een rondleiding gegeven over het terrein met daarbij een toelichting van wat er staat te gebeuren. Vanwege de locatie, de historie en de diversiteit lijken de mogelijkheden onuitputtelijk! De presentaties en plannen waren daarom ook uiterst interessant. Wij danken alle aanwezigen voor hun komt en inbreng bij deze activiteit.

     

Algemene Leden Vergadering 2014
De ALV 2014 is goed verlopen. De financieŽn en het jaarverslag zijn goedgekeurd door de aanwezige leden. De bestuurswisselingen hebben doorgang kunnen vinden na goedkeuring van de aanwezige leden. Per heden draagt Jettie Hazelzet haar functie als bestuurslid activiteiten over aan Vera Schipper.  Daarnaast legt Herbert Coopmans zijn functie als secretaris neer. Voorzitter Rob Vosters heeft aangegeven te willen stoppen maar blijft vooralsnog zijn werk continueren. Het bestuur is de oud bestuursleden zeer erkentelijk voor hun inzet in de afgelopen jaren en verwelkomt haar nieuwe bestuurslid. Ook zijn er enkele voorstellen ter verbetering van de vereniging gedaan door de aanwezige leden. Deze worden uiteraard waar mogelijk geÔmplementeerd door het bestuur.

     
4 november 2013 Stef Blok meets Foreas & Pecunia Alumni

Iedereen zal het erover eens zijn dat de collegetour met minister Stef Blok meer dan geslaagd is! Vanuit het publiek werden vele vragen gesteld en gedurende het debat kwamen gevoelige onderwerpen aan bod. Ook de minister heeft aangegeven het een leuk en kritisch debat te vinden. Dit bleek tevens uit de blijvende aanwezigheid van de minister. In plaats van ťťn uur kon het debat twee uur plaatsvinden en bood Stef Blok ook nog de kans om tijdens de borrel een praatje te maken. Veel alumni hebben hier dan ook gebruik van gemaakt. Doordat het debat langer duurde dan verwacht was de borrel wat korter. Uiteraard organiseren wij binnenkort weer een activiteit waarbij leden weer kunnen bijpraten met elkaar. Alle aanwezige leden en uiteraard minister Stef Blok bedankt voor de aanwezigheid en input tijdens het debat!

           
  20 juni 2013 Foreas Alumni Zomer BBQ

Stralend in de zon met een voortreffelijke barbecue en een lekker drankje is de zomer goed ingeluid! Door de gezelligheid ging de tijd snel maar toen de zon verdween was het duidelijk dat het al vrij laat was en een teken dat de barbecue zou moeten eindigen. Wij zijn zeer content dat iedereen het zo naar zijn zin heeft gehad en bedanken alle leden voor hun komst.

 

 
         
 

11 april 2013 Wonen in de toekomst

In de torenkamer van het Klokgebouw op Strijp S hebben RobŤrt Dackus (3W New Development en Vastgoed 3.0) en Cees Jan Pen (Platform 31 en lectoraat Vastgoed Fontys) hun inspirerende visie gedeeld omtrent de woningmarkt. Wat gaat er komen en hoe heeft dit invloed op ons wonen? Een vraag waar iedereen mee te maken heeft maar geen eenduidig antwoord te bedenken valt. De sprekers hebben onze leden tijdens de presentaties kunnen enthousiasmeren en kunnen stimuleren tot nieuwe inzichten. Hierbij willen wij nogmaals alle aanwezige leden bedanken voor hun komst en inzet.

Presentaties downloaden:
Presentatie RobŤrt Dackus
Presentatie Cees Jan Pen

 

 
         
 

21 februari ALV 2013

Foreas Alumni is een vereniging en daarom dient er een Algemene Leden Vergadering gehouden te worden. Voor deze activiteit zijn in principe alle leden uitgenodigd maar wordt wel vrij kleinschalig georganiseerd vanwege het formele karakter. Afgelopen jaar is de kascommissie door twee leden (niet lid van het bestuur of een commissie) gecontroleerd en goedgekeurd. Daarnaast is het jaar 2012 geŽvalueerd en de agenda voor 2013 vastgesteld.

       
         
 

Hartje Eindhoven 8 november 2012

De activiteit Hartje Eindhoven was druk bezocht en zeer interessant. Vrijwel alle aanwezige leden wisten wel iets van dit omvangrijke project en de problemen er omheen. Op locatie zijn drie presentaties gegeven. Eerst werd door Kim van Gogh van eigenaar Amvest ingegaan op de geschiedenis van het object en de ontwikkeling ervan. Daarna heeft Alphons Janssen van ontwerpbureau Scherpontwerp toegelicht hoe zij via speciale communicatiestrategieŽn de appartementen en het project als geheel in de markt zetten "i'ts all in the name!". De huidige woningmarkt is absoluut niet gemakkelijk. Pieter van Santvoort van Van Santvoort Makelaardij heeft toegelicht hoe zij slagvaardig te werk gaan en hoe zij de appartementen nog steeds succesvol verhuren en verkopen. Wij danken deze sprekers voor hun input en de aanwezige leden voor hun bezoek! Wij hopen iedereen weer te zien bij de volgende activiteit!

   
         
 

Zomer barbecue 14 juni 2012

De zomer barbecue werd gehouden bij Beachclub Sunrise te Aquabest. Er waren veel leden present, middels deze weg willen wij iedereen die aanwezig was nogmaals bedanken. Daarnaast was het gelukkig erg zonnig weer wat uiteraard de sfeer ten goede kwam. Van diverse leden hebben wij reeds zeer positieve feedback gekregen, al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagde BBQ!

       
         
 

High Tech Campus 26 april 2012

De High Tech Campus is bij iedereen wel bekend. Echter veel mensen weten niet wat er nu precies gebeurt op dit terrein van ruim 250.000 m≤. Daarnaast is het gehele terrein onlangs verkocht voor EUR 425 miljoen aan een groep investeerders onder leiding van ondernemer Marcel Boekhoorn. Tijdens het bezoek is er een rondleiding gegeven en hebben diverse sprekers het woord gekregen. Enerzijds werd de functie van de High Tech Campus en de uitwerking op de regio Eindhoven besproken en anderzijds de financiŽle en juridische aankoopconstructie die speciaal, en uniek in Nederland, is opgezet. Het evenement was druk bezocht en veel alumni hadden de mogelijkheid om hun vragen beantwoord te krijgen. 

 

 
         
 

ALV & Nieuwjaarsreceptie

Foreas Alumni is een vereniging en daarom dient er een Algemene Leden Vergadering gehouden te worden. Voor deze activiteit zijn in principe alle leden uitgenodigd maar wordt wel vrij kleinschalig georganiseerd vanwege het formele karakter. Afgelopen jaar is de kascommissie door twee leden (niet lid van het bestuur of een commissie) gecontroleerd en goedgekeurd. Daarnaast is het jaar 2011 geŽvalueerd en de agenda voor 2012 vastgesteld.

       
         
 

PSV debat 17 november 2011

De verkoop van de grond onder het PSV stadion zorgde eind 2011 voor veel commotie. Het door Foreas georganiseerde debat is erg goed bezocht en het debat met wethouder Depla van de Gemeente Eindhoven liep hoog op. Wij danken iedereen voor hun komst en input aan dit debat.

Lees hier het column van Marieke Prins over deze activiteit

 

 

 
         
 

Zomer BBQ 2011

De zomerbarbecue heeft plaatsgevonden op Aquabest. Er waren veel leden aanwezig en het was prachtig weer. Wij hopen dat iedereen van het feest heeft genoten!